Lezing over 'Jonah'

Zondag 19 november a.s. geeft kunstenares JUKE HUDIG een lezing over
het Bijbelboek JONAH.

In 2015 voltooide zij een reeks van 55 pastels over Jonah, die ook in boekvorm zijn verschenen. Aan de hand van deze beelden neemt zij ons nu mee in dit bijzondere verhaal. Het Boek Jonah beschrijft een inwijding in de diepste mysteriën van het menszijn. Jonah wordt altijd gekoppeld aan de walvis, maar dat is slechts een onderdeel van het uiterst complexe en mysterieuze Bijbelboek.

De profeet Jonah wordt geroepen: “Sta op, ga naar Nineveh, de grote stad, en roep haar dat hun kwaad is opgestegen tot voor mijn Aangezicht”. Maar Jonah vlucht voor de stem van God. Hij raakt verstrikt in de benauwenis van de diepste hellewateren, totdat hij zich opricht naar de Ene, die hem begeleidt op zijn weg naar de hoogste hemelen. Hij gaat naar Nineveh en roept de inwoners op tot inkeer. Zelf gaat hij door alle lagen van bewustzijn en wordt omgevormd. Een louteringsproces, waarin hij alles in zichzelf offert en herboren wordt als volledig nieuw mens, eeuwig verbonden met de Ene...

In de galerie hangen 15 originele pastels uit deze serie die te koop zijn.

Inloop vanaf 14.30 uur / Aanvang lezing 15.00 uur. Entree tien euro incl. koffie / thee. Reservering aanbevolen ivm beperkte ruimte.

AURORA ART GALLERY, Sportlaan 54-B, Zuid-Scharwoude. www.aurora-art.com

 

Boekomslag Jonah Boekomslag Jonah
JH 234 JH 234